Latest posts

Energetická efektívnosť hydroizolácie stavby

Hydroizolácia nehnuteľnosti je dôležitou súčasťou každého stavebného projektu. Svoje využitie nájde nielen v exteriéri na fasádach a streche, ale aj pri budovaní a izolácii samotných základov domu, suterénu i v kúpeľniach. Vďaka hydroizolácii chránite váš dom pred vodou a vlhkosťou, čo zlepšuje jeho energetickú efektívnosť a šetrí vaše náklady.

Hydroizolácia zabezpečuje, že do interiéru, základov a konštrukcie vašej svadby neprejde žiadna voda či vlhkosť. Pre mnohých môže byť ale atraktívna práve informácia, že váš dom sa vďaka tejto ochrane stáva energeticky efektívnejším, čím šetríte náklady nielen na energiách. Znižuje však aj riziko vzniku plesní a hubových infekcií, čím chránite stavbu, ale aj vaše zdravie. 

Hydroizoláciu viete využiť všade tam, kde hrozí zatekanie vody alebo nadmerná vlhkosť, ktorá by mohla preniknúť do stavebných materiálov. Najčastejšie sa ale používa pri izolácii základoch stavby, terás, balkónov, vonkajších fasád, striech i kúpeľní, kde sa kumuluje vlhkosť v interiéri. 

Výhody hydroizolácie:

  • Zlepšenie energetickej efektívnosti domu
  • Zníženie nákladov na vykurovanie a chladenie
  • Chránenie základov pred vodou a vlhkosťou
  • Predĺženie životnosti domu
  • Zvýšenie hodnoty nehnuteľnosti
  • Na trhu dnes nájdete mnoho rôznych hydroizolačných materiálov, každý z nich má svoje výhody aj nevýhody. 

Hydroizolačné materiály:

  • Hydroizolačné nátery
  • Hydroizolačné fólie
  • Hydroizolačné membrány
  • Hydroizolačné betóny
  • Hydroizolačný náter 

Hydroizolačný náter – jednoduchý, efektívny a lacný 

V tomto článku sa zameriame na hydroizolačný náter, ktorý patrí medzi najjednoduchšie a najlacnejšie spôsoby hydroizolácie základov. Je variabilný, možno ho použiť na rôzne druhy povrchov, ktoré pred aplikáciou stačí klasicky očistiť. Nanáša sa jednoducho štetcom alebo valčekom ako farba. Po nanesení vytvorí pevnú jednoliatu vrstvu bez spojov. Zakúpiť ho viete na našom e-shope www.mapeizol.sk, kde predávame overenú a spoľahlivú značku Mapei

Energetická efektívnosť hydroizolácie – šetrí vám náklady 

Hydroizolácia základov je dôležitou investíciou, ktorá je nevyhnutná. Okrem toho, že pomáha udržať dom v suchu a teple, čo zlepšuje jeho energetickú efektívnosť a predlžuje jeho životnosť, tiež zvyšuje hodnotu vašej nehnuteľnosti a jej životnosť. 

Mnohých ľudí zaujíma v dnešnej dobe drahých energií práve energetická efektívnosť nehnuteľnosti, na ktorú má vplyv aj hydroizolácia. Zabezpečuje, že voda nezatečie do základov a stavebnej konštrukcie domu a nepoškodí ich. Udržuje tak stavbu v suchu a teple, čo v konečnom dôsledku pomáha znižovať náklady na vykurovanie a chladenie domácnosti či firmy. 

Vplyv hydroizolácie na energetickú účinnosť nehnuteľnosti skúmala aj štúdia Národného energetického ústavu Spojených štátov amerických, kde vedci potvrdili, že len samotná hydroizolácia základov dokáže znížiť náklady na vykurovanie o približne 10 až 20 % a na chladenie o 5 až 15 %.  Hydroizolácia vám tak nielen ochráni dom, ale z časti aj peňaženku pred vysokými účtami za energie počas vykurovacej a letnej sezóny. Šetríte aj na prípadných opravách, ktorým by ste sa pri nekvalitnej izolácii voči vode časom nevyhli. 

Pri hydroizolácii je základ vybrať si spoľahlivého a kvalifikovaného dodávateľa hydroizolačného materiálu. U nás na www.mapeizol.sk nájdete rokmi overené značky, ktoré vás nesklamú. S výberom vám radi poradíme. 

Posted in: Default category

Leave a comment