Latest posts

7 výhod využitia hydroizolačného náteru pri hydroizolácii vašej strechy

Staviate alebo plánujete rekonštrukciu strechy? Nezabudnite na jednu z najdôležitejších vecí, a tou je hydroizolácia, ktorá chráni váš majetok pred vodou. Na hydroizoláciu sa v súčasnosti najčastejšie používajú hydroizolačné pásy, fólie a nátery. Dnes sa spoločne pozrieme na 7 výhod hydroizolačného náteru, a prečo si ho vybrať.

 

Čo je to hydroizolácia?

 

Hydroizolácia je proces, ktorý zabraňuje prenikaniu vody a vlhkosti do stavby, čím zvyšuje jej životnosť a zachováva jej kvalitu. Tento typ izolácie je  kľúčový najmä pri rovných strechách, ktoré sú vystavené priamemu vplyvu poveternostných podmienok, zrážkam i slnečnému žiareniu. Svoje využitie nájde ale všade tam, kde je potrebné váš majetok chrániť pred vodou a vlhkosťou, čiže – na balkónoch, terasách, v kúpeľniach, suterénoch, atď.

 

Hydroizolačné nátery sa stali obľúbeným materiálom pri ochrane nehnuteľnosti pred vodou. Sú účinným riešením, ktoré chráni váš majetok pred prenikaním vody, sú vodotesné, odolné voči UV žiareniu a teplotným výkyvom. Čo oceníte najmä pri inštalácii na strechu.

 

Aké ďalšie výhody náter ponúka?

 

  • ODOLNOSŤ hydroizolačné nátery sú extrémne odolné voči poveternostným podmienkam, UV žiareniu i vode, čím zvyšujú životnosť vašej strechy. Odolnosťou voči vlhkosti ale potešia aj pri inštalácii v kúpeľni alebo na terase.
  • EKONOMICKY VÝHODNÉ – každého dnes zaujíma cena, nátery sú relatívne lacným a ľahko dostupným materiálom, ktorý na oplátku ponúka vysokú životnosť a odolnosť.
  • PRISPÔSOBIVOSŤ MATERIÁLOM – nátery možno aplikovať na rôzne materiály – keramika, prírodný kameň, betón, cementové potery, drevo,...Sú tak univerzálnym pomocníkom.
  • PREVENCIA KORÓZIE A HRDZE – tým, že sú nátery vodotesné, chránia kovové časti konštrukcie vášho domu pred koróziou alebo hrdzou.
  • ENERGETICKY VÝHODNÉ – nátery sú odolné voči UV žiareniu a odrážajú slnečné lúče na streche, čím sa znižuje celková teplota strechy, ktorá má priamy vplyv aj na teplotu u vás doma. Vy tak ušetríte na nákladoch na chladenie počas letných mesiacov.
  • FLEXIBILNOSŤhydroizolačné nátery sú na rozdiel od iných hydroizolačných materiálov absolútne flexibilné a pružné. A to platí nielen pri ich aplikácii, ale aj pri prípadných pohyboch či zmenách v konštrukcii strechy, ktoré môžu časom prísť vplyvom vonkajších faktorov. Zostávajú odolné a bez poškodenia, netrhajú sa a nevytvárajú sa na nich trhliny.
  • BEZ ÚDRŽBY – pri využití náteru nie je v budúcnosti potrebná tak častá údržba, pretože sa netrhá a netvoria sa na ňom praskliny. Nátery predlžujú životnosť strechy, materiálov, z ktorých je strecha zostavená a chránia ju pred poškodením v dôsledku prenikania vody či pôsobenia vetra a slnka.

 

Ich inštalácia je jednoduchá, aplikujú sa na čistú, suchú plochu valčekom alebo štetcom. Vyberte si z ponuky hydroizolačných náterov na www.mapeizol.sk a spoľahnite sa tak na overené značky, ktoré splnia vaše požiadavky.

Posted in: Default category

Leave a comment