Latest posts

Striekaná hydroizolácia: Aké sú jej výhody?

Striekaná hydroizolácia: Aké sú jej výhody? 

Vlastníte nehnuteľnosť s plochou strechou? Máte počas roka problémy so zatekaním, ktoré vám z dlhodobého hľadiska poškodzujú nehnuteľnosť? Riešite počas leta prehrievanie strechy a vaše účty za energie stúpajú rýchlosťou svetla? A čo počas zimných mesiacov, zvláda vaša strecha zmeny a vplyvy nepriaznivého počasia? Ak ste si čo i len na jednu z týchto otázok odpovedali áno, mali by ste pouvažovať nad novou hydroizoláciou. My vám v tomto článku predstavíme striekanú hydroizoláciu, ktorá skrýva mnohé výhody. 

O tom, že hydroizolácia je nevyhnutnou ochranou pre každú strechu, aby dokázala odolávať nepriaznivému počasiu, vlhkosti a vedela dlhodobo chrániť vašu nehnuteľnosť, sa už snáď baviť ani nemusíme. Na trhu však existuje niekoľko hydroizolačných materiálov a spôsobov ako hydroizoláciu strechy vykonávať. 

V súčasnosti sa čoraz populárnejšou stáva práve striekaná hydroizolácia, ktorá je síce finančne náročnejšia, ale poskytuje dlhodobú ochranu s najnižším rizikom poškodenia. Aké sú jej výhody? 

  • Bezšvová inštalácia materiálu

Ako z názvu vyplýva, ide o striekanie hydroizolačného náteru. Pri striekaní vzniká kontinuálna, bezšvová vrstva, čím sa eliminuje riziko úniku vody cez zlý spoj alebo vznik praskliny v spoji. Tento typ hydroizolácie vytvára jednotnú vrstvu, ktorá kopíruje povrch strechy, dostanete sa s ňou aj do rohov a nedostupných miest. 

  • Výborná priľnavosť k rôznym materiálom 

Hydroizolačný materiál, ktorý sa aplikuje striekaním, sa ľahko prichytí k rôznym typom materiálu, čo v konečnom dôsledku zabezpečuje perfektnú priľnavosť na podklad. Je vhodný na kameň, betón, drevo, keramiku, cement a iné. 

  • Odolnosť voči vode i UV žiareniu

To, že chráni strechu pred prienikom vody, od striekanej hydroizolácie prirodzene očakávame. Ona nám však ponúka aj ochranu pred škodlivými UV lúčmi, ktoré môžu časom poškodiť materiál strechy a prehrievajú jej plochu, čo vedie k prehrievaniu nehnuteľnosti a vyšším nákladom na chladenie počas letných mesiacov, kedy teploty dosahujú maximum.

Vďaka vysoko reflexnej vrchnej bielej farbe má tento materiál index solárnej odrazivosti (SRI) 103, ktorý v lete napomáha účinne znižovať teplotu striech. V zime naopak eliminuje úniky tepla z nehnuteľnosti. 

  • Dlhá životnosť bez potrebnej údržby 

Nakoľko sa striekaný hydroizolačný materiál netrhá a netvoria sa na ňom praskliny, nie je potrebná pravidelná finančne náročná údržba. Striekaná hydroizolácia predlžuje životnosť strechy. 

Prečo si vybrať striekanú hydroizoláciu?

Poskytuje dlhodobú ochranu vašej strechy, jej vlastnosti zostávajú aj po rokoch konzistentné. Jej inštalácia je rýchla a po aplikovanom tepelno-hydroizolačnom materiáli sa vďaka obsahu špeciálneho plniva dá chodiť už po pár minútach po aplikácii. 

Hoci je počiatočná investícia vyššia, dlhodobé úspory vynaložené na údržbu a opravy strechy

striekanou izoláciou sú výrazne nižšie v porovnaní s inými typmi izolácií. Odporúčame preto kontaktovať odborníkov z www.striekame.sk a informovať sa o cenovej ponuke. 

Posted in: Default category

Leave a comment